Bornholmsk Rapsolie

Bornholmsk koldpresset rapskimolie af højeste kvalitet uden tilsætningsstoffer. Et sundt alternativ til andre fedststoffer bl.a. på grund at indholdet af Omega-3 fedtsyrer.

Lehnsgaard Rapskimolie – mere end bare rapsolie

Rapsolie vinder i disse år frem i de danske køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene. Rapsolien er godt på vej til at erstatte eller supplere smørret, margarinen og olivenolien. På grund af den gode smag og på grund af sammensætningen af fedtsyrer.
Lehnsgaard rapskimolie er koldpresset og helt uden tilsætningsstoffer. Olien er fremstillet efter rensning og afskalning af rapsfrøene, altså af rapsfrøets rene kim.
Olien er filtreret og har et højt indhold af enkelt- og flerumættede fedtsyrer, hvilket gør den til noget af det sundeste fedtstof, der findes.

Nogen kalder smagen let nøddeagtig, andre tænker på asparges. Ren, mild og lækker.

Koldpresning giver en mere aromatisk olie med en delikat smag, mens raffineret rapsolie til sammenligning er næsten uden smag. Afskalning af rapsfrøene inden presning forfiner smagen og giver olien den rene, klare gyldne farve.

rapsolie1[1]

100% bornholmsk kvalitet

Lehnsgaard Rapskimolie er et ægte bornholmsk produkt.
Produktionsmetoden er udviklet i forskningsanlægget Bioraf i Aakirkeby.
Rapsen er dyrket af bornholmske landmænd. En del af rapsen dyrkes på Hans Hansens egen gård, Lehnsgaard, nær Østerlars og Gudhjem på det nordøstlige Bornholm.

  • Lehnsgaard Rapskimolie med chili – Koldpresset rapskimolie tilsat chili.
  • Krydderolie med bid i – baseret på Lehnsgaards koldpressede rapskimolie. Rigtig god til marinader og til stegning. Sælges i flasker á 250 ml.
  • Lehnsgaard Rapskimolie med basilikum – En lækker krydderolie på grundlag af koldpresset rapskimolie.
  • Dufter og smager fantastisk – oplagt til pasta, pizza og salater. Sælges i flasker á 250 ml.
  • Lehnsgaard Rapskimolie med hvidløg – Hvidløgsolie på basis af vores koldpressede rapskimolie. Rigtig god i dressinger og marinader – men prøv også at stege i hvidløgsolien. Sælges i flasker á 250 ml.
  • Lehnsgaard Rapskimolie med citron – Koldpresset rapskimolie tilsat citron. Denne pikante olie er god i mayonnaiser, dressinger og naturligvis til fisk. Som de andre smagsvarianter er den lavet på basis af vores klassiske koldpressede rapskimolie. Sælges i flasker á 250 ml
 sennep1[1]

Lehnsgaard klassisk Sennep

En klassisk bornholmsk sennep lavet på basis af en stræk sennep, men med en sødlig eftersmag.

 sennep2[1]

Lehnsgaard stærk sennep

En kraftig stærk sennep, som spiller godt sammen med alle former for især federe kødvarer og pålæg.

 sennep3[1]

Lehnsgaard rød karry sennep

En sennep tilsat delikat rød kinesisk karry, som giver mad med fjerkræ et ekstra pift.

 sennep4[1]

Lehnsgaard fiske sennep

Den bornholmske udgave af den velkendte fiskesennep, som de fleste kender fra retter med kogt torsk. Fiskesennep er en grov sennep uden tilsat sukker – og kan derfor spises af folk, der ønsker en stærk sennep til deres mad.

 sennep5[1]

Lehnsgaard dild sennep

Den bornholmske ‘rævesovs’ har mange anvendelser, men er især god til dressinger og gravad laks. Er smagt til med Lehnsgaards koldpressede rapsolie. Prøv at bruge den til glasering.

 sennep6[1]

Kryddersennep med whiskey

En sennep der passer godt til det danske frokostbord og med dens cremet konsistens er den velegnet til dressinger eller marinade til f.eks. til svinekød eller et ekstra pift i sovsen.

 sennep7[1]

Kryddersennep med cognag

En sennep, der passer godt til det danske frokostbord og med dens cremet konsistens er den velegnet til dressinger eller marinade til f.eks. til svinekød eller et ekstra pift i sovsen.

 sennep8[1]

Kryddersennep med ramsløg

Ramsløg er nordens hvidløg og giver et rigtig flot spil i senneppen. Kan benyttes som almindelig sennep til frokostbordet og ved grillen eller som dressing f.eks. til kartoffelsalat.

 sennep9[1]

Kryddersennep med lakrids

Sennep med lakrids er velegnet som marinade til alle former for kød, men passer især godt sammen med kylling.  Har en cremet konsistens som gør det rigtig god til dressinger. Prøv den også på et stykke rugbrød med marineret sild.

 sennep10[1]

Kryddersennep med hvidløg

Sennep med lakrids er velegnet som marinade til alle former for kød, men passer især godt sammen med kylling.  Har en cremet konsistens som gør det rigtig god til dressinger. Prøv den også på et stykke rugbrød med marineret sild.

 sennep11[1]

Kryddersennep med akvavit

Den sennep er tilsat akvavit fra Den Bornholmske Spritfabrik og har en cremet konsistens. der gør den velegnet til dressinger eller marinade til f.eks. til svinekød eller som et ekstra pift i sovsen