Just Coffee

Frisk ristet hver gang – med respekt til mennesker og miljø

Bæredygtig Handel

Samtidig med at der er respekt for naturen er der også respekt for de mennesker der har dyrket kaffen. Kaffen kommer fra kooperativer hvor små bønder – ofte enkelte familier – har slået sig sammen.  Just Coffee handler kun med kaffe som kooperativerne har fået en rimeligt pris for.  En pris langt over verdensmarkeds prisen for kaffe.

Miljømæssigt

Alle kaffer er økologisk dyrket af mindre producenter.
Ingen storproducenter, eller industriproduktion.
Dette sikrer en bedre biodiversitet i nærmiljøet, til gavn ikke alene for naturen, men også for de mennesker der bor og arbejder i de regioner hvor kaffen dyrkes.

Kvalitet

Kaffen er friskristet lige inden den pakkes.
Kaffen ristes så de forskellige sorters karakter og smag kommer bedst til deres ret.
Alle kaffer er 100% højlands arabica.


cof1[1]

Eks. på kaffe fra Just Coffee

Øko-kaffe fra Nicaragua

Vores Nicaragua kaffe er en ren Højlands-Arábica fra kontrolleret økologisk landbrug. kooperativets medlemmer dyrker desuden mango- og citrontræer såvel som bananstauder som skyggegiver for kaffeplanter. Jorden gøder de med gødning og frugtkødet fra kaffekirsebærene, så der trives mange små planter på den næringsrige grund. Planternes rødder udøver en effektiv beskyttelse mod erosion. Høsttiden i Nicaragua er mellem oktober og december. Efter dette tidsrum afskibes kaffen i containere til Tyskland. Vi bestiller kaffen fra vores tysk leverandør.
Vores kaffe Nicaragua er ”SHG”. Betegnelsen SHG betyder ”Strictly High Grown” og er et kvalitetskendetegn for Arábica-kaffeer, der dyrkes i Latinamerika i mindst 1000 meters højde. Dyrkningsområderne af vores Nicáragua-kaffe ligger delvist meget højere, hvilket udmærker Nica orgánico som kaffe af førsteklasses kvalitet.