Lakrids by Johan Bülow

Lakrids[1]

Kald det bare kærlighed

Vi er vilde med lakrids. Med smagen af lakrids. Danskerne er vilde med lakrids. Sammen med hollænderne  og tyskerne er vi i eliten, hvad angår kunsten at nyde lakrids. Den tradition bygger Lakrids by Johan Bülow videre på.
Vores nysgerrighed har bragt os til både Italien, Afghanistan, Kina, Grækenland og Iran på jagt efter den bedste lakrids. Vi har smagt os frem til det rigtige mel og fundet noget fantastisk rapsolie på Bornholm. Vi har suget næring af de bedste ’lakridskokke’ i verden. Vi frydes dagligt over de mange muligheder , som smagsstofferne i roden giver os.

For lakrids er en rod. Den gror vildt. Og den dyrkes. Når rødderne er 3-5 år gamle, så hives de op, tørres i solen og vupti… smagen er dannet! Og efter en tur i gryden sammen de mange andre skatte fra naturens spisekammer: Masser af konsistens, masser af smag og masser af sødme.

Lakrids er fantastisk. Den sorte masse kan blandt andet ’tunes’ med salmiak, med anis, med chokolade, med tranebær og med chili – mulighederne er uendelige. Og vi finder hele tiden på noget nyt.

Lakrids by Johan Bülow – gourmet lakrids. Helt uden gluten og mærkelige E-numre. Naturligvis.


Sweet Liquorice No 1

Den er sød
Vi har smidt lakridspulver fra Afghanistan og Iran i gryden. Tilsat lidt kærlighed. Kort sagt: Sweet Liqourice med sødme, balance og styrke. Og…en ekstra finesse i form af naturlig anis. Ingen gluten. Ingen E-numre. Naturligvis.

Salmiak Liqourice No 2

Den er salt  
Til de danske ganer. Salmiaken hersker. Det er lakridskogerens favorit – stærk og salt. Kogt på ren iransk lakrids. Den bliver aldrig en eksportsucces – den er typisk dansk. Kineserne i Tivoli hader den. Klassens beskidte dreng fik en fødevarepris af dagbladet Børsen. Ingen gluten. Ingen E-numre. Naturligvis.

Habanero Chilli Liqourice No 4

Den er krydret
Lakrids og chili klæder hinanden. Og den mexicanske Habanero-chili er særligt velegnet. Habanero Chili Liqourice er lavet i samarbejde med Toftegaard Gartneri i Køge, der blandt andet er landskendt for deres lækre chilier. Vær klar til at blive overrasket. Pas på: Lakridserne kan indeholde chilikerner. Ingen gluten. Ingen E-numre. Naturligvis.

Salmiak chili cranberry liquorice No 5

Den er stærk
Masser af lakrids, masser af frisk chili. Tranebærrene tilfører syre og fuldender lakridsen. Smagen af salmiak og chili har mange tilhængere – og Salmiak Chili Cranberry Liqourice er produceret på opfordring. Ingen gluten. Ingen E-numre. Naturligvis.

Lakrids_A[1]

Choc Coated Liquorice No A

Islandsk hygge
Blød lakrids overtrukket med mælkechokolade har i generationer været en del af ’hyggen’ på Island, hvor vi første gang stødte på den. Choc Coated Liquorice er noget så unikt som iransk og afghansk lakrids overtrukket med belgisk luksus mælkechokolade efter gammel islandsk opskrift.  Må resten af verden opdage denne lakrids. Ingen gluten. Ingen E-numre. Naturligvis.

Passion Choc Coated Liquorice No B

Syrlig sød
Sød lakrids overtrukket med hvid chokolade og en eksplosion af passionsfrugt. Vi har udviklet denne nye variant med passionsfrugtens syre, chokoladens sødme og lakridsens evne til at forene til den perfekte mundfuld.
Ingen gluten. Naturligvis.

Dark & Coffee Choc coated liquorice No C

Er man livsnyder, er god kaffe som regel også en del af hverdagen. Lakrids C er skabt på opfordring fra vores første lærermester Wolf Waldner. Han mente, at blandingen kaffe og lakrids havde to fordele: Du får noget at tygge på, og kaffen gør dig frisk. Lakrids C er sød lakrids svøbt i en blanding af mælk, mørk chokolade og ristede kaffebønner i granuleret form. Til sidst rulles kuglerne i mørk chokoladepulver. God morgen, middag og aften kaffe!

Lakrids sirup

Stor og kraftig smag, der giver smagsløgene noget at se til. De små undertoner af parfumeret anis gør siruppen drøj i brug. Prøv den sammen med is, frisk frugt, smooties og til alverdens desserter. Og med lidt øvelse så vinder den også anerkendelse i rugbrød, bagværk, marinader, dressinger, cocktails og ost. Flydende sirup lavet af melasse, naturlig anis og lakrids. Ingen E-numre. Naturligvis.

Salmiak sirup

Is, søde frugter og salmiak sirup. Prøv det. Og for de kreative og omhyggelige, så rykker den også, når der er mange potter og pander i sving i køkkenet. Flydende sirup lavet af melasse, salmiak og en anelse anis. Ingen E-numre. Naturligvis.

Raw Liquorice Drops

Knaser så dejligt
Fineste rålakrids dampet og presset af italienske lakridsrødder

Raw Liquorice Powder

Rå sager
Fineste rålakrids dampet, presset og granuleret af persiske lakridsrødder. Ingen gluten. Ingen E-numre. Naturligvis.

Liquorice Stout

Lakrids og stout
En stor boblende kedel midt i Svaneke, midt i Østersøen. Vand. En smule humle. Masser af ’sort’ og røget malt. Mørk persisk rålakrids. i rigelige mængder. Brygmester Jan Pauls rolige hænder og hans fornemmelse for ‘det gode øl’. Ild på. Tålmodighed. Akkuratesse. Og kærlighed. Voila – lakrids stout.
Sværere er det ikke. Alc. 6,0% vol.