Lille Gadegård Vin

gadegaard[1]

Vingården Lille Gadegård på Bornholm startede vinproduktionen i 1995. De første år var det jordbærvin, men da Danmark i år 2000 blev vinland, blev der plantet druer.

Vingården har også sit eget brænderi, hvor der fremstilles brændevine.


 

gadegaard1[1]

Let Mousserende Solbærvin

Solbærvin er lavet på solmodne solbær, som efter gæring på ståltanke klares og tappes på flasker. Under tapning tilsættes en smule kuldioksid, som gør vinen let mousserende og sammen med frugten, giver vinen dens friskhed og flotte udseende i glasset.

Vinen er klar og ren i smagen, svag og syrlig efterfulgt af sødme og fantastisk flot i farven.

Solbærvinen kan nydes i gode venners lag på terrasen og som velkomstdrik evt. iblandet lidt danskvand. En solnedgang med kæresten på Hammerknuden vinder, hvis den ledsages af en flaske solbærvin. Alternativt til juleaften til ris a la manden og nytårsaften til kransekagen.

gadegaard2[1]

Mousserende Ribsvin – Ribs Royal

Denne vin er klar og ren i smagen. Svag syrlig, med en rest af sødme.
Nydes hele sommeren sammen med gode venner. 12 % alc.

gadegaard3[1]

Rødvinslikør

Fyldig likør på 20 % alc. Serveres til deserter og kaffe, samt fremragende til et stykke chokolade.

gadegaard4[1]

Pederskerbitter

Pederskerbitter er lavet på sprit fra eget distilleri tilsat forskellige urter.

Palle Roch fra Bornholms Snapselaug har hjulpet med at sammensætte denne bitter og har bestræbt sig p0å at bruge urter som findes i den bornholmske natur.

Pederskerbitter kan nydes til det store danske morgenbord før, under og efter en gåtur i den smukke bornholmske natur gør bitteren underværker.

gadegaard6[1]

Valnøddesnaps

Valnøddesnaps, som er trukket på lokale nødder høstet i juli 2006. Sat på flaske foråret 2008. 32,2% alc.