Mill & Mortar

Mill & Mortar sætter smag på private og professionelle gourmet’ers madlavning ved at udvælge og markedsføre nyhøstede krydderier af unik kvalitet og oprindelse.

mill[1]

Mill & Mortar fornyer forbrugernes forhold til krydderier og introducerer som de første herhjemme autencitetsprincippet i krydderikategorien. Vi inspirerer gourmet’er til at omgås krydderier, som de omgås deres dyre kaffe, chokolade og vin. Vi bakker alle produkter op med værktøjer, gode historier om produkt og oprindelse, opskrifter og behandling.

Eksklusiv emballage, produktinformation og lækkert tilbehør bakker op om den høje produktkvalitet.

Mill & Mortar er et danskejet brand.

mill4[1]

Yellow Rice

Yellow Rice er perfekt til at pifte risretter op med mild og dejlig smag af kardemomme, gurkemeje, karryblade og nelliker. Kog ris som du plejer, men brug et brev Yellow Rice per 2 dl. ris. Kan også bruges til rispilaf med løg og peberfrugter eller til krydring af stegte ris eller nudler. Opskrifter i emballagen.

Yellow Rice består af med stødt gurkemeje, karryblade, kardemomme og nelliker.

Kan forvandle en gryde ris til et sundt og indbydende måltid ved blot at tilsætte et brev krydderier, samt lidt løg, peberfrugt eller andre grønsager.

Kinesisk Five Spice

Til asiatisk inspireret BBQ og stegning af især fjerkræ og svinekød. Five Spice er et af de populæreste og mest klassiske krydderier i det asiatiske køkken og samler de fem smage i det kinesiske køkken; sød, syrlig, bitter, pikant og salt. Den lette anisagtige smag er et hit hos både børn og voksne.

Kernen i Five Spice i Mill & Mortars udgave er skabt af fennikelfrø og anis, der nuanceres af nellike, kassia kanel og koriander.

Kan blandes med lidt olie og pensles direkte på kødet før stegning, men det kan med fordel marinere i et par timer. Kødet kan grilles eller steges i wok. Når kødet er stegt, kan der evt. drysses med frisk hakket thai basilikum, estragon eller kørvel inden servering. Er perfekt til at marinere alle typer fjerkræ (udskæringer af kylling, kalkun eller and) og svinekød (stege, mørbrad, småkød, ribs eller koteletter). Kan også drysses over stegte rodfrugter og fennikel. Agurkesalat med koriander og lidt chili passer perfekt til Five Spice marineret kød.


Nutty Munch

Nutty Munch blandingerne er baseret på flotte og saftige Marcona mandler eller katalanske hasselnødder, blandet med tørrede frugter og bær som blåbær, tranebær, granatæble og hindbær. Sunde snacks on-the-go, til madpakken eller drysset over salater, kager og frisk frugt. Også flere varianter ristet med salt og krydderier til at byde til en aperitif. Så er det for nemt at være sund…

De karakteristiske flade, runde mandler fra Marcona i Spanien er kendetegnet af højt olieindhold og en dejlig sød mandelsmag. De regnes for at være de mest velsmagende mandler på markedet. Hasselnødderne fra Katalonien er er af sublim kvalitet, saftspændte og velsmagende.

mill1[1] mill2[1] mill3[1]

Dukkah

Dukkah kombinerer på en udsøgt måde Mill & Mortar’s to kerneprodukter, nemlig krydderier og mandler. Vi har udviklet vores egne Dukkah’er med inspiration fra den simple, men velsmagende blanding, som beduinerne medbragte som proviant på deres handelskaravaner gennem Sahara. Dukkah fra Mill & Mortar er en blanding af ristede mandler, sesam og liflige krydderier tilsat lidt salt.

mill1[1]