Pastariget Bornholm

Pastariget holder til på Frennegaard ved Svaneke, hvor de mange solskinstimer, havstrømmene omkring øen og den gode bornholmske muld, gør, at landmand Finn Harild hvert år kan høste durumhvede af den fineste kvalitet.

Pastariget er en lille eksklusiv pastafabrik, som har den bornholmske durumhvede som fundament i fremstillingen af gourmet pasta, hvis målsætning er, at lave pasta, der er ligeså god som den, der laves i Italien og det er den.

Pastariget har modtaget en fornem pris for pastaens enestående kvalitet og smag – Børsens Fødevarediplom 2011, hvor dommerne består yderst kræsne kokke, bl. a. Francis Cardenau fra Restaurant Sommerlier, selv kåret til årets kok, og han udtalte under smagningen: ”Den smager fantastisk, nu behøver jeg ikke købe italiensk pasta mere.”

Pastaen produceres efter de fineste italienske håndværksprincipper, af de allerbedste råvarer og med over 20 % æg, hvilket gør den til en enestående kvalitetspasta.

Pastaen skal kun koges i ganske få minutter i rigeligt vand tilsat salt. Når pastaen er dryppet af, bør den altid vendes i en god olie og lidt salt eller i en Pasta Pesto som fås med Basilikum/hvidløg, Lemon eller Chili. Pastaen kan spises både varm og kold.

pastariget[1]