Svaneke Bryghus

bryghus2[1]

Svaneke Bryghus er beliggende på klippeøen Bornholm – også kaldet Østersøens Perle, der er kendt for sin unikke og smukke natur. I disse inspirerende omgivelser producerer Svaneke Bryghus udelukkende ufiltreret kvalitetsøl under navnet Bornholmer Bryg. At brygge ufiltreret øl er et bevidst valg, da øllen her bevarer samtlige smags- og duftnuancer, der giver øllet ekstra karakter. Bryggeriet er således stolt af, at have vundet flere priser i Danmark for sit kvalitetsøl.

For at sikre en optimal smagsoplevelse produceres Bornholmer Bryg altid af de bedste råvarer herunder vand fra den bornholmske klippegrund, og uden brug af tilsætningsstoffer, stabilisatorer eller andet unaturligt.


 

Limited serie


bryghus1[1]

Den Udødelige Hest (Baltic Porter)

Vores ”Hest” har sit ophav i en svensk vise: Stenbryderen Kalle Wahlgren må drikke sig mod til for at give sin gamle, udtjente hest et slag for panden; så den må finde fred. Dog uden held: Næste morgen står hesten der igen – lige så levende. Vores Baltic Porter er heller ikke til at slå ihjel; velhumlet, sort og stærk som den er. Der er ”vrinsk” i.

Undergæret. Alc. 7,2 % vol.

bryghus2[1]

In Your Pale Face IPA (India Pale Ale)

Vi har overtalt vor ven, den følsomme, skælvende blege poesis ukronede hjemlige konge, Mit Navn Er Keith, til at kvæde et par højstemte ord om denne unikke IPA:

”Åh, kan alt dette mon virkelig være sandt?
Al denne skønne bitterhed i min fritid i skummet jeg fandt, al denne fine brusende berusende nektar på min gane: åh, disse bjergtagende tropers eksotiske salte uvane, som forfører, som tager mig med på rejser langt væk, som gør grim ælling smuk, som gemmer grimheden væk.
Åh, ædle drik, gør dit trick: tag mig med dig, vil du ikk’?”

En rød IPA som nok skal få farve i dit blege ansigt og putte ordet tilbage i din magt. Præget af fyrrenåle, grape- og tropefrugter. 60 bitterenheder via kogning; alt derudover befinder sig i en gråzone – en grøn gråzone.

Overgæret. Alc. 6,5 % vol.Andre special øl


bryghus3[1]

Svaneke Red Hot Chili Ale (Kampagneøl – ikke fast listet)

En rød, overgæret øl som er tilsat friske røde chilier under kogningen. Duft og smag præges af chilier, friske grøntsager, humle og citrus. Mundhulen efterlades med en behagelig, skarp prikken og føles som renset. Red Hot Chili Ale egner sig glimrende som akkompagnement til det krydrede, mexicanske køkken, men kan sagtens tåle en isdessert også. En flamboyant herre.

Overgæret. Alc. 5,0 % vol.

 bryghus4[1]

Svaneke Choko Stout

Øllen er rødlig-sort i farven og har en smuk glans. Duften har en overvældende fylde af chokolade, vanilje og karamel. Smagen præges af ristede nuancer og mørk chokolade.
Undergæret. Alc. 5,7 % vol.

Smager fortrinligt til kage og desserter i stedet for Baileys, portvin eller dessertvin. Serveres iskold i et lille glas.

bryghus5[1]

Svaneke Julebryg (Sæson øl)

En nøddebrun herlighed med frodigt skum. Duften præges af karamel, alkohol og humle. Dens store fylde opnås ved brug af mørk karamel malt, som sætter sit aftryk på smagen sammen med krokant og lettere ristede nuancer. Diskret sødme balancerer med humlen i eftersmagen.
Undergæret. Alc. 5,7 % vol.

Velegnet til julens mad og hygge.